Tinder - min idiot af en slyngveninde.

“Men vi kan stadig være venner, ik?”

Nej. Nej, det kommer ikke til at ske.

Det ville være løgn, hvis jeg sagde, at jeg ikke selv har brugt den frase “kan vi stadig være venner?” til dem, jeg tidligere har datet. Det ville også være løgn, hvis jeg sagde, at jeg ikke havde følt mig dybt forurettet over at få et “nej” tilbage. Deril ville det være løgn, hvis jeg sagde, at man sagtens kan være venner efter et forhold – eller en seriøs fling*.

0

Jeg har aldrig selv kunne se problemet i stadig at have kontakt til en eks, selvom man var sammen med en anden. Måske fordi jeg havde den mest impatiske og godhjertede eks før min seneste, som jeg aldrig har ønsket at miste 100%. Og vi var jo bare venner? Hvad er problemet? Jeg føler ikke noget? Det er jo dig jeg elsker? Well… Det er et problem. Det var ondt overfor kæresten- og eksen. For kæresten, fordi vedkommende vidste at vi havde haft følelser for hinanden og det vækker jalousi. For eksen, fordi det er svært at håndtere ‘et nyt forhold’ – og det giver falske forhåbninger. Selvom du ikke føler noget, så kan det være de gør.

Der er altid forskel på, hvem der har vægtet forholdet højest, og hvem der blev såret mest. Endnu engang min kære mor, der tog en dyb snak med mig om emnet “venner efter forhold”, fordi jeg brokkede mig over en fyr, der ikke mente vi fortsat kunne være venner. “Det er da tarveligt, at bare fordi jeg ikke er forelsket, så kan vi ikke have kontakt mere?“… Så tarveligt…. Så forurettet. #not – hilsen mor. Så mange af guldkornene i indlægget er hendes, for hun er langt klogere end jeg.

Når de mener i stadig skal være venner

Af mine 3 officielle ekskærester (alle de andre er uofficielle, fordi spørgsmålet “skal vi være kærester” efterfulgt af “ja” aldrig blev stillet #justsoyouknow – men hele dét segment, har jeg heller ikke kontakt til) betragter jeg mig selv som værende venner med én. Ham jeg stadig havde kontakt med igennem mit sidste forhold. Men jesus, jeg kan ikke døje at høre om hans flings, og han kan ikke rigtig døje at høre om mine. Så what a friendship. Til gengæld har jeg det stramt med de andre eks’er – især den sidste. Efter mit seneste break-up prøvede mig og ham stadig at opretholde et venskab – well, et venskab med fordele. Og boy, hvor gik det elendigt… Men hey? Ideen er da fair? Alternativet hedder jo “bye bye, have a nice life“, hvilket er lidt af en mundfuld, når man har været vant til at stå sammen i tykt og tyndt. Men det gik ikke – det går ikke – faktisk er vi snarere kronisk uvenner. Formentlig fordi jeg døjer med svigt og had, samt episoder jeg aldrig kommer til at kunne tilgive. Ting jeg ikke har lyst eller brug for at tilgive. Det var tilgengæld noget han havde svært ved at forstå – og der var det ham der følte sig forurettet, men altså – hvorfor skulle jeg have lyst til at opretholde et venskab med en, som jeg bare forbinder med en periode af nedture?
Set i bagspejlet ville jeg ønske, at jeg havde cuttet den langt før, så jeg kunne have sparet mig selv for ubehageligheder.

Billedresultat for can we still be friends gif

Undskyld jeg er fordomsfuld. Forhåbentlig har du og din(e) eks’er haft en langt mere pladerromantisk forhold, hvor i endte med at gøre “hvad der var bedst for forholdet” og i selvfølgelig tog en “fælles beslutning“. Men hvad er situationen lige nu?

Først når jeg selv har været “den lille”, kan jeg forstå hvorfor man ikke kan forblive venner med en eks. En man elskede. For real.

Når du mener i stadig skal være venner

Det er sket så tit. Og hvorfor mon? Man kan jo godt lide den anden – det skal bare ikke være jer to. Det stinker, at skulle gøre det forbi for som regel vil man miste dem helt. Alt afhængigt af forventningerne til, hvad der skulle ske mellem jer. Hvis du eller han har følt meget, så hedder den not friends but the end. And it sucks…

Det skete i dag for mig, hvilket er grunden til snakken med mor. En jeg tidligere havde haft noget med, havde unfollowet mig på sociale medier, hvilket jeg synes var tarveligt, da jeg forbinder det med at sige “hey, jeg intresserer mig ikke længere for dit liv, bye sucker“. Men man er jo bare nødt til at se det fra hans eller hendes perspektiv. Måske det stinker at følge med i det liv, man ikke selv måtte eller kunne blive en del af. Eller måske den nemmeste måde at glemme en på er, at man ikke dukker op på startsiden. Det går ikke at blive sur over, at i ikke kan være venner. Det er at give falske forhåbninger. Desværre. Ideelt er det ikke, men det life. Og synes bare det er værd at minde sig selv om – fra min mor til alle jer.

Billedresultat for can we still be friends gif

Der er ingen, der tvinger dig til at høre på mig. I’m no doctor Phil – det er vist tydeligt for enhver der har fulgt med herinde. But think about it. What would mama do?

// CinderellaWannabe

*fling = personer man har noget med eller er intresserede i.

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tinder - min idiot af en slyngveninde.