Tinder-icebreakers

Pokkers Afvisning

Jeg hader at føle. At være sårbar. Eller rettere. At blive afvist.

Billedresultat for running away from feelings

Jeg er bange for at føle. Det er jeg virkelig. Jeg vil næsten hellere leve i uvished end at risikere en afvisning. Sørgeligt? Bekræftet. Og det stemmer overhovedet ikke overens med de søde quotes ala:

I’d rater have a life of ‘oh wells’ than a life of ‘what ifs’

^Like this one. Så sødt, ikke? Når jeg ser de vise ord, tænker jeg da også “klart”, og sætter det som baggrundsbillede på telefonen, så jeg hver dag kan minde mig selv om at “oh wells” er bedre end “what ifs”. Men i realiteten er det bare ikke sådan. Skulle det ske, at jeg ender med et “oh well”, så har der som regel været et kæmpe “av” først… Og ingen kan lide “av”… Så ja, min stolthed og angst for at blive såret stopper mig fra at leve. Og er det min egen skyld? Neeeeeej daaaaa. Jeg bebrejder da (ligesom de fleste) omstændighederne. Utro ekskæreste, erfaring med fuckbois,  sygeligt Tinder-samfund, udbredt selvoptagethed – whatever. Anything, but me. Jeg har ikke selv været skyld i, at jeg er et clingy følelsesvrag kombineret med en iskold lorte spiller. Det er klart.

i_didnt_do_it_i_swear

Men jeg bestemt ikke alene med det her ‘frygt-over-alt-andet-syndrom’.  Jeg tror, det er helt almindeligt at være lidt bange for sine egne følelser og især for at tabe ansigt – hvad end det er overfor folk, der har en reel betydning for vores liv eller ej. Hvorfor? Er lavt selvværd og ensomhed den mest udbredte sygdom for min generation?

fil-06-11-2016-19-56-40

Eller måske er det fordi, det er “unormalt” at snakke om følelser. At det er normalt at høre “I don’t fuck with you, you little st*pid as* b*tch, I aint f*cking with you” og “I only call you when it’s half past five, the only time I’d ever call you mine“. Altså – normalt at være ligeglad. Eller i hvert fald opføre sig som om, man er det. Følelser er vel bare gået af mode.

Billedresultat for that's so last year

Eller måske er vi bare ikke i stand til at snakke sammen længere. Sådan rigtigt. Den mest normale måde at ende en flirt, er vel efterhånden bare, at ‘lade samtalen dø .   ud‘. Holde op med at skrive, holde op med at snappe, holde op med at vise interesse – hvor skal vi dog være stolte af denne modne og sympatiske måde at håndtere konflikt på. Bevares, det er nedern at skulle droppe folk, men det er super nedern at være den, der pludselig mangler svar.

Jeg tror at det er mildt sagt, at vi stinker til åben konfrontation og ærlig kommunikation. Men har du også set de forbilleder der vises på TV3? Vi snakker ‘Besat af Badboys’, ‘Divaer i junglen’ og ‘For lækker til love’… Ih guder. Måske det også bare er hele telefon og sms-kulturen, der er impliceret dybt nede i os. Det er langt lettere at være grov over en besked end det er over for et ansigt.

Billedresultat for talking vs texting

Jeg synes det er SÅ SVÆRT at sætte ord på følelser. For mig, der sidder her bag skærmen, er det nemt at formulere dem på skrift. Men ansigt til ansigt, går jeg fuldkommen i forsvarsposition . min dårligste vane er at begynde at grine hysterisk, når samtalen begynder at bliver alvorlig. Du ved ‘lette stemningen’. Du kender jo sikkert godt den klassiske “ej, det var bare for sjov”-reaktion, når man giver lidt for meget af sige selv og sine tanker, og modparten reagerer anderledes end forventet.

Det er altså ret besværligt at sætte sig ind i alt det. Jeg ville ønske, jeg kunne ligge det hele fra mig og bare være åben og ærlig. Går den så går den, går det ikke så går det over. Men det kan jeg ikke. Ikke på egen hånd i hvert fald. Kærlighed er hårdt og det er svært, og en gang i mellem, når jeg virkelig føler mig udsat, fanger jeg mig selv i at tænke: Er det egentlig det værd?

 

// Wannabe’en

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tinder-icebreakers